پرچ کن بادی اتوماتیک بهتر است یا نیمه اتوماتیک
در سال های گذشته برای سوراخ کردن جای پیچ و مهره ها از دریل استفاده می کردند. استفاده از دریل و یا جوشکاری علاوه بر زمان بر بودن موجب افزایش هزینه ها می شد. به همین علت در سال ها اخیر از پرچ کن بادی برای این کار استفاده می شود.
پرچ کن های بادی انواع مختلفی دارند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پرچ کن دستی
- پرچ کن آکاردئونی
- پرچ کن دو دسته ای
- پرچ کن بادی
به طور کلی پرچ کن های بادی دارای مزایای بیشتری نسبت به نوع برقی و یا دستی هستند که باعث می شود استفاده از این ابزار پرکاربرد باشد. در ادامه به بررسی پرچ کن بادی یا پنوماتیک می پردازیم.
همچنین ببینید: معرفی 10 برند از بهترین گریس پمپ بادی در بازار
پرچ کن بادی همانطور که از نامش پیداست برای کار خود از انرژی باد فشرده شده استفاده می کند. این باد فشرده توسط کمپرسور باد یا پمپ باد که به دستگاه متصل می شود تامین می شود. دستگاه های پرچ کن بادی به صورت چرخشی و کششی کار می کنند. برای استفاده از این دستگاه ابتدا محل مورد نظر را سوراخ می کنیم سپس مندریل دستگاه را درون مهره قرار می دهیم. این دستگاه برای آویزان کردن مهره ها و پیچ ها به مندریل می چرخد سپس با حرکت کششی، مندریل کشیده می شود تا مهره ها به اندازه ی کافی جمع شوند و با فشاری که از قبل توسط کاربر تنظیم شده است مهره ها در جای مشخص پرچ می شوند. پس از محکم کردن مهره ها مندریل در جهت مخالف می چرخد و از قطعه جدا می شود.
از پرچ کن های بادی در مکان های مختلف و برای انواع اتصالات استفاده می شود که بعضی از آنها عبارتند از:
- صنعت هوا و فضا
- تعویض پلاک خودرو ها
- خودرو سازی و مکانیکی ها
- اتصال قطعات لوازم سالن های ورزشی
با توجه به گسترش استفاده از این ابزار انتخاب نوع و برند مناسب آن بسیار مهم است. در ادامه به بررسی دو نوع از پرچ کن های بادی می پردازیم.
دستگاه پرچ کن بادی نیمه اتوماتیک
در انتهای این نوع دستگاه یک قسمت چرخان وجود دارد که کار بر می تواند آن را به صورت دستی حرکت دهد. در نوع نیمه اتوماتیک مندریل دستگاه برای پرچ مهره ها با دست باز و بسته می شود و تنها انجام پرچ توسط فشار باد انجام می شود. برای استفاده از پرچ کن بادی نیمه اتوماتیک ابتدا توسط قسمت چرخان دستگاه مندریل را درون مهره قرار می دهیم سپس توسط فشار باد مهره ها پرچ می شوند و پس از پایان پرچ با استفاده از همان اهرم پشت دستگاه، مندریل را از قطعه جدا می کنیم. کار کردن با پرچ کن نیمه اتوماتیک نسبت به مدل اتوماتیک زمان بیشتری می برد. هم چنین به دلیل مکانیکی بودن این دستگاه استهلاک آن بیشتر است. اما هزینه نگهداری و خرید این دستگاه نسبت به اتوماتیک کمتر است.
دستگاه پرچ کن بادی اتوماتیک
این نوع از پرچ کن ها حرفه ای ترین مدل پرچ کن های بادی هستند که با بهترین کیفیت عمل پرچ را انجام می دهند. مدل های اتوماتیک به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول پرچ کن های اتوماتیک دارای یک کلید دو حالته هستند که یکی از این حالت ها برای شروع حرکت راست گرد مندریل و پرچ مهره استفاده می شود و حالت دوم این کلید برای خارج کردن مندریل از قطعه استفاده می شود. دسته دوم از این دستگاه ها برای انجام تمام کار ها تنها یک کلید دارند. با فشردن این دکمه پرچ مهره ها شروع می شود و پس از پایان کار مندریل به صورت خودکاربه عقب بر می گردد و آزاد می شود. هنگام استفاده از این دستگاه باید به این موضوع توجه داشته باشید که زاویه پرچ مهره ها را تغییر ندهید. قیمت این نوع ابزار نسبت به نوع نیمه اتوماتیک آن بیشتر است اما با توجه به مزایا و راحتی این دستگاه هزینه آن مناسب می باشد.
از مزیت های این نوع پرچ کن ها نسبت به پرچ کن نیمه اتوماتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اصطکاک پایین تری دارند.
- کار با این دستگاه بسیار راحت است.
- کار با این دستگاه ها به علت اتوماتیک بودن بسیار سریع تر انجام می شود.
- کیفیت ساخت این نوع پرچ کن ها بسیار بالا است.
- قدرت بالا و عملکرد بسیار خوب مخصوصا برای مهره های 12m
به طور کلی هر دو نوع نیمه اتوماتیک و اتوماتیک دارای مزایا و معایبی هستند که شما می توانید با توجه به حوزه کاری خود یکی از آنها را انتخاب و خریداری کنید.