امروزه با گسترش صنعت و ساخت و ساز ها تجهیزات و ابزارهای زیادی به وجود آمده است که کار را برای شاغلین در این حوزه ها راحت تر و سریع تر می کند و نیاز آنها را در صنعت ساخت و ساز تامین می کند. یکی از ابزارهای بسیار مهم  در زمینه تخریب و ساخت و ساز چکش بادی است.

به طور کلی چکش ها در مدل ها و انواع مختلفی ساخته می شوند که هر کدام از این چکش ها عملکردی متفاوت دارند و بسته به نیاز هر حوزه مورد استفاده قرار می گیرند. چکش ها بر اساس وزن و منبع تغذیه به 3 دسته: چکش بادی، برقی و بنزینی تقسیم می شوند که ما در این مقاله سعی داریم به معرفی چکش بادی و چکش برقی و بیان تفاوت آنها که از پر کاربردترین چکش ها هستند بپردازیم:

چکش بادی

چکش بادی یکی از پرکاربردترین ابزارهای بادی است که در عملیات و صنایع مختلفی کاربرد دارد و موجب سریع تر و آسان تر شدن عملیات می شود. چکش های بادی نیروی خود را از طریق نیروی باد تامین می کنند و در صنایع مختلفی مانند کارگاه های صنعتی، ساختمان سازی، راه و شهرسازی و در فعالیت های استخراج معدن، راه سازی، تخریب سنگ و بتن و آسفالت و …. کاربرد دارد.

مزایای چکش بادی نسبت به چکش برقی

چکش برقی

چکش برقی ابزاری است که به جای این که دستی کار کند؛ با نیروی برقی کار می کند و معیار سنجش قدرت این ابزارآلات تعداد ضربات در دقیقه است. هدف چکش های برقی کار ها و پروژه های کوچک است و از آنها بیشتر برای تراشیدن سنگ ها و برخی از کارهای دیگر استفاده می شود. چکش های برقی انواع مختلفی دارند که بسته به نیاز و حوزه کاری می توانید از آنها استفاده کنید.

مزایای چکش بادی نسبت به چکش برقی

چکش بادی نسبت به چکش برقی چه مزایایی دارد؟

چکش های بادی مزایای زیادی نسبت به چکش های برقی دارند که مهم ترین آنها عبارتند از:

  • چکش های برقی برای کار همواره وابسته به نیروی الکتریکی و برق هستند اما چکش های بادی هوا را در مخزن خود ذخیره می کنند و وابستگی ندارند
  • کابل برق چکش های برقی مانند شیلنگ های چکش های بادی نبوده و قابل تعویض نیستند و دائم باید مراقب آسیب ندیدن سیم ها بود
  • قدرت چکش بادی در مقایسه با چکش برقی با وزن برابر بسیار بیشتر است و این موضوع باعث شده است کاربرانی که به صورت تمام وقت یا در مدت زمان های طولانی با انواع چکش ها کار میکنند، به کار با چکش های بادی تمایل و علاقه بیشتری داشته باشند چرا که  میتوانند در عین قدرت بسیار بیشتر از خستگی کمتری بهره مند شوند.
  • از دیگر موارد مهم قیمت چکش بادی است که بسیار به صرفه و اقتصادی است و نسبت به مدل های مشابه برقی قیمت ارزان تری دارد. همچنین هزینه تعمیر و نگهداری چکش های بادی بسیار پایین تر از چکش های برقی است.
  • استهلاک چکش های بادی به دلیل نعداد قطعات متحرک کمتر بسیار پایین تر از چکش های برقی است و این موضوع باعث دوام بیشتر چکش های بادی می شود و این چکش ها به سرعت نوع برقی خراب نمی شوند
  • حرکت چکش های برقی بسیار محدود تر از چکش های بادی است چراکه چکش های برقی وابسته به جریان برق هستند
  • گشتاور چکش های بادی نسبت به چکش های برقی بیشتر است و این موضوع باعث می شود کارها با چکش بادی سریع تر و آسان تر انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *