بکس بادی یکی از ابزارآلات بادی برای باز و بسته کردن پیچ و مهره است. دستگاه های بکس به سه گروه بکس بادی، بکس شارژی و بکس برقی تقسیم می شوند. بکس برقی و شارژی با نیروی الکتریکی کار می کنند اما بکس بادی یا دستگاه بکس پنوماتیک به وسیله ی نیروی باد یا کمپرسور های بزرگ کار می کند. این وسیله یک ابزار قدرتمند برای کار با پیچ و مهره است.

اجزای داخلی بکس بادی

  • موتور: که نیروی محرکه ناشی از سرعت ورودی هوا را به دستگاه تنظیم می نماید.
  • ترکمتر: کارکرد آن تنظیم حداکثر مقدار نیروی وارده به دستگاه است که در اصطلاح علمی به آن گشتاور گفته شده و بر مبنی نیوتن متر اندازه گیری می شود.
  • گیربکس: از جمله مهمترین اجزاء بکس بادی است.

اجزای داخلی بکس بادی

بیشتر بدانید : معایب پیستوله برقی + تفاوت پیستوله برقی و بادی

قطعات بکس بادی

بکس بادی ابزاری است که برای سفت کردن و شل کردن پیچ و مهره ها و سایر اتصالات استفاده می شود. این ابزار از طریق هوای فشرده کار می کند و می تواند گشتاور زیادی را برای انجام وظایف دشوار ایجاد کند.

بکس بادی از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر کدام عملکرد خاص خود را دارند. مهمترین قطعات بکس بادی عبارتند از:

1. بدنه: بدنه بکس بادی از جنس فلز مقاوم مانند آلومینیوم یا فولاد ساخته شده است. بدنه وظیفه محافظت از اجزای داخلی بکس در برابر ضربه و آسیب را بر عهده دارد.

2. موتور: موتور بکس بادی از طریق هوای فشرده کار می کند و گشتاور لازم برای چرخش دنده ها را ایجاد می کند. موتورهای بکس بادی معمولاً از نوع پره ای یا پیستونی هستند.

3. دنده ها: دنده ها وظیفه انتقال گشتاور موتور به دوشاخه را بر عهده دارند. دنده ها در اندازه ها و نسبت های مختلف موجود هستند که به شما امکان می دهد سرعت و گشتاور بکس را تنظیم کنید.

4. دوشاخه: دوشاخه بکس بادی محل قرارگیری سوکت است. دوشاخه ها در اندازه های مختلف موجود هستند که با اندازه سوکت های مختلف سازگار هستند.

5. سوکت: سوکت بکس بادی ابزاری است که برای سفت کردن و شل کردن پیچ و مهره ها و سایر اتصالات استفاده می شود. سوکت ها در اشکال و اندازه های مختلف موجود هستند که با انواع مختلف پیچ و مهره ها سازگار هستند.

6. ماشه: ماشه بکس بادی برای روشن و خاموش کردن موتور استفاده می شود.

7. رگولاتور: رگولاتور بکس بادی برای تنظیم فشار هوای ورودی به موتور استفاده می شود.
8. دسته: دسته بکس بادی برای کنترل ابزار استفاده می شود. دسته ها در اشکال و اندازه های مختلف موجود هستند تا راحتی و کنترل را برای کاربران فراهم کنند.
 
9. اتصالات: اتصالات بکس بادی برای اتصال ابزار به کمپرسور هوا استفاده می شود.
 

بکس E چیست؟

بکس E نوعی آچار است که برای باز و بستن پیچ و مهره های ستاره ای شش پر استفاده می شود. این نوع پیچ و مهره ها در برخی از خودروها، موتورسیکلت ها و سایر تجهیزات یافت می شوند.

بکس E با سایر انواع بکس ها از نظر شکل سوکت متفاوت است. سوکت بکس E به جای شکل شش ضلعی، به شکل ستاره شش پر است. این امر به این دلیل است که پیچ و مهره های ستاره ای شش پر دارای حفره هایی به شکل ستاره هستند که برای باز و بستن آنها به آچار مخصوصی نیاز دارند.

نحوه ی عمل کرد بکس بادی

آچار بکس بادی از دو قسمت اصلی موتور و گیربکس تشکیل شده است. موتور شامل سیلندر و رتور، و گیربکس شامل سیستم کلاچ و چکش ضربه زن می باشد. به آچار بکس ها یک شلنگ متصل است که فشار هوا را از کمپرسور باد به بکس منتقل می کند. فشار هوا وارد رتور که متشکل از محوری فلزی و چند باله است می شود و باعث چرخش پره ها و حرکت شفت می شود. از طریق تنظیم ولوم ورودی می توان سرعت چرخش رتور را تنظیم کرد. پس از این که گیربکس شروع به چرخیدن می کند، شفت دستگاه، سوکتی را که سر بکس است کمی محکم می کند. پس از آن کلاچ شروع به ضربه زدن می کند و این کار تا زمانی ادامه پیدا می کند که دیگر نتوان روی مهره نیروی بیشتری وارد شود و کاملا محکم شده باشد.

اما بکس های بادی در سیستم گیربکس و کلاچ تفاوت زیادی با یکدیگر دارند که همین موضوع باعث تغییر در قیمت و قدرت آنها می شود. از جمله سیستم های کلاچ معروف به کار برده شده در بکس بادی عبارتند از:

  • کلاچ رولی
  • کلاچ لبه دار
  • کلاچ تک چکش
  • کلاچ چک کش بزرگ
  • کلاچ چکش دوقلو
  • چکش بدون پینکلاچ

این دستگاه را می توان به صورت دستی روشن یا خاموش کرد. هنگام استفاده از این ابزار هیچ گاه نیروی بیش از اندازه بر روی اتصال نیاورید، زیرا باعث خرد شدن مهره ها و پیچ ها می شود.

آچار بکس بادی

بیشتر بدانید:رنگ پاشی با پیستوله و تنظیم پیستوله رنگ + آموزش کامل

نحوه نگهداری صحیح از آچار بکس بادی

  • باید توجه داشته باشد که هنگام استفاده از بکس بادی حتما روزی یک یا دوبار آن را با روغن مناسب برند دستگاهتان روغن کاری کنید و یا از روغن زن بادی استفاده کنید.
  • دقت داشته باشید که به هیچ عنوان به دستگاه ضربه وارد نشود.
  • اگر از دستگاه استفاده نمی کنید فشار شلنگ متصل به کمپرسور را قطع کنید.
  • اجزای داخلی بکس بادی از فلز تشکیل شده است پس در فصول سرد قبل از کار با دستگاه باید آن را گرم کنید. در غیر این صورت پره های داخل دستگاه می شکنند.
  • ممکن است هنگام کار با آچار بادی احساس کنید این دستگاه همانند گذشته قدرت بالایی ندارد، برای رفع این مشکل بهتر است سالی یکبار برای سرویس دستگاه به نمایندگی مربوطه مراجعه نمایید.
  • هنگام بروز مشکل برای بکس بادی، برای تعمیر دستگاه حتما از نمایندگی دستگاه و متخصصان کمک بگیرید.
  • برای کارآیی بهتر دستگاه، رطوبت و آب داخل سیلندر را حتما تخلیه کنید.
  • بهتر است بیشتر از 5 ثانیه مداوم از این دستگاه استفاده نکنید.

مزایای استفاده از آچار بکس بادی

این ابزار با توجه به قدرتی که دارد از قیمت کمتری نسبت به سایر ابزارآلات برقی برخوردار است.

از فشار هوا استفاده می کند و آلایندگی ایجاد نمی کند.

این دستگاه پیچ تنظیم فشار هوا دارد و موجب خرد شدن و شکستن پیچ و مهره ها نمی شود.

نسبت به آچار بکس های دیگر نیرو و قدرت بیشتری دارد.

نگهداری از بکس بادی بسیار آسان است و به ندرت به تعمیر نیاز پیدا می کند.

اگر برای انجام کاری به گشتاور بالا نیاز باشد تنها با بکس بادی می توان این گشتاور را ایجاد کرد.

وزن این دستگاه نسبت به مدل شارژی و برقی آن کمتر است.

به علت استفاده این دستگاه از نیروی باد، می توان از آن در زیر آب هم استفاده کرد.

در محیط هایی مانند پالایشگاه ها و… که خطر انفجار وجود دارد، استفاده از این دستگاه بسیار ایمن و مناسب می باشد.

به علت تعداد قطعات کمتری که نسبت به مدل برقی دراین دستگاه استفاده شده است، استهلاک کمتر و طول عمر بالاتری دارد.

آچار بکس بادی

یادبگیرید: آموزش پولیش زدن خودرو + پولیش زدن ماشین با دریل

کاربرد های آچار بکس بادی

آچار بکس بادی به علت استفاده از نیروی باد و تبدیل آن به نیروی الکتریکی از قدرت و کارآیی بسیار بالایی برخوردار است. قدرت و سرعت این دستگاه موجب شده تا از بتوان از آن در صنایع و پروژه های کوچک و بزرگ استفاده کرد.

امروزه د رکارگاه های تولیدی به جای استفاده از بزار های دستی و سنتی از این دستگاه استفاده می شود. هم چنین در حوزه مکانیک برای جلوبندی انواع ماشین های سنگین و خودرو ها، جلوبندی موتور و سیستم تعلیق، آچار کشی و باز وبسته کردن پیچ ها و… از بکس بادی استفاده می شود. از آچار بکس بادی در پالایشگاه ها و صنایع نفت و پتروشیمی برای متصل کردن خط لوله های انتقال استفاده می شود. در صنایع خودروسازی، راه سازی، ساخت پل های فلزی، کارخانه های تولیدی لوازم منزل، سوله سازی و… از این دستگاه می توان استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *