بکس بادی چگونه کار میکند

آچار بکس بادی یک نوع آچار سبک اما بسیار قوی است که با کمک فشار هوا انواع پیچ و مهره های مختلف و بزرگ و سنگین را می توان با کمک آن باز نمود. استفاده از آن بسیار راحت بوده و به جای استفاده از آچارهای سنگین و اعمال نیروی بسیار زیاد می توان از این آچار خوش دست و سبک و کارآمد استفاده نمود.آچار از قدرت هوا برای ایجاد گشتاور و چرخش استفاده می‌کند. عملکرد آچار بکس بادی بر اساس اصل چکش بادی است که داخل آن هوا توسط یک کمپرسور تولید می‌شود و وارد مکانیزم آچار می‌شود تا گشتاور مورد نظر برای باز کردن و بستن پیچ‌ها را ایجاد کند.

تعمیر بکس بادی

جهت تعمیر آچار بکس بادی، ورودی هوا را حتما روغن کاری نمایید. مطمئن شوید که مخزن هوا نشتی نداشته باشد. میزان فشار هوا باید بین 6 تا 8 کیلوگرم فشار کاری باشد. دستگاه را به روغن آغشته کنید تا موتور به چرخش دربیاید. دستگاه را از هرگونه آلودگی پاک نمایید و در مسیر کمپرسور هوا از سه راهی و رطوبت سنج استفاده کنید.

تعمیر بکس بادی در تهران

بهتر است قبل از انجام هرگونه تعمیرات بر روی بکس بادی، با یک تعمیرکار متخصص مشورت نمایید. ممکن است بسته به نوع و مدل آچار بکس بادی به تعمیرات تخصصی نیاز باشد که بهتر است به نمایندگی و مراکز تعمیرات تخصصی این ابزارها که در تهران شعب متعددی دارند مراجعه نمایید. تعمیر بکس بادی در تهران با کمک تکنیسین های آموزش دیده و خبره انجام خواهد شد. یا با شماره تماس:  02166750027 تماس حاصل فرمایید تا در اولین فرصت و زیر 48 ساعت مشکل شمارا بر طرف کنیم.

علت ضعیف شدن بکس بادی

ضعیف شدن آچار بکس بادی می‌تواند به دلایل متعددی رخ دهد:

  • استفاده نادرست: استفاده نادرست از آچار بکس بادی می‌تواند به ضعیف شدن آن منجر شود. ممکن است فشار باد بیش از حد مورد نیاز تنظیم شود، از آچار بکس با سایز نامناسب برای کار سنگین استفاده شود، یا نیروی زیادی بر روی آچار وارد شود که منجر به آسیب و ضعف قطعات داخلی می شود.
  • نگهداری ناصحیح: عدم نگهداری و مراقبت صحیح از آچار بکس بادی می‌تواند عامل ضعیف شدن آن باشد. مثلاً، عدم تمیز کردن و گریس کاری منظم قطعات داخلی، عدم تعویض و تعمیر به موقع قطعات آسیب دیده، یا استفاده از آچارهایی که دچار سایش و آسیب شده‌اند.
  • کیفیت پایین قطعات: استفاده از آچار بکس با کیفیت پایین و قطعات ضعیف می‌تواند باعث ضعف و خرابی زود هنگام آچار شود. قطعاتی مانند پیستون، پره و قطعات درونی دیگر باید از جنس مرغوب و مقاوم باشند تا بتوانند فشار زیاد را تحمل کنند.
  • خرابی سیستم هوا: وجود خرابی یا عیب‌ در سیستم هوا مانند کمپرسور، فیلترها و رگولاتورها می‌تواند منجر به افت فشار باد یا عدم تأمین فشار مناسب برای آچار بکس بادی شود.
  • در صورتی که آچار بکس بادی شما ضعیف شده است، باید به تعمیرکار مجرب مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص داده و تعمیرات لازم را انجام دهد.

تعمیر بکس بادی

همچنین ببینید: مهره پرچ کن بادی

یکی دیگر از عوامل علت ضعیف شدن بکس بادی میتوان به کم شدن فشار باد و خرابی کوپلینگ ها و سایز غیر استاندارد شلنگ یا کمبود فشار داخل کمپرسور و خورده شدن پره ها و خرابی واشر و پکینگ ها و گشاد شدن سیلندر دستگاه و خورده شدن شفت و ضربه زن ها میباشد.

فشار باد مورد نیاز بکس بادی

فشار باد مورد نیاز برای آچار بکس بادی ممکن است بسته به مدل و ساختار آچار بکس بادی، نوع کاربری و نوع پیچ‌ها و مهره‌هایی که قرار است با آن ها کار کنید، متفاوت باشد. با این حال، به طور معمول، فشار باد معمولاً بین 90 تا 120 پوند بر اینچ مربع (psi) می‌باشد.

اگر فشار باد کمتر از حد باشد ممکن است دستگاه به درستی کار نکند و اگر فشار بیشتر از حد نرمال باشد ممکن است باعث آسیب جدی به دستگاه شود.بهتر است همواره به دستورالعمل و دفترچه راهنمای تولید کننده مراجعه کرده و نحوه تنظیم فشار و حداکثر و حداقل فشار باد مورد نیاز دستگاه را بررسی کنید.

قطعات بکس بادی

آچار بکس بادی دارای اجزای مختلفی می باشد از جمله:

کمپرسور هوا: کمپرسور هوا بخشی از سیستم است که برای عملکرد این آچار استفاده می‌شود. هنگامی که کمپرسور روشن می‌شود، هوا با اعمال فشار در مخزن ذخیره می‌شود و سپس به آچار بکس بادی متصل می‌شود. از طریق کوپلینگ هوا، هوا از کمپرسور به آچار بکس بادی منتقل می‌شود. در آچار بکس بادی، هوا وارد مکانیزم چکش می‌شود و با ایجاد ضربات متوالی، گشتاور و قدرت لازم برای گشودن یا بستن پیچ‌ها و مهره‌ها را ایجاد می‌کند.

چرخش روتر آچار بادی: چرخش روتر در آچار بکس بادی به وسیله مکانیزم چکش بادی ایجاد می‌شود. وقتی هوا به محفظه آچار وارد می‌شود، هوا تحت فشار وارد مکانیزم چکش می‌شود. مکانیزم چکش شامل پیستون و پره است که با فشار هوا به حرکت می‌آیند.این چرخش به بکس (سوکت) منتقل می‌شود که بر روی پیچ یا مهره قرار دارد. به این ترتیب، آچار بکس بادی با تحریک هوا و حرکت چرخشی روتر، گشتاور لازم برای گشودن یا بستن پیچ‌ها و مهره‌ها را تولید می‌کند.چرخش روتر در آچار بکس بادی سرعت بالا و قدرت قابل تنظیم را فراهم می‌کند. این ویژگی به کاربر امکان می‌دهد به سرعت و با دقت بالا پیچ‌ها و مهره‌ها را گشوده یا ببندد.

چکش بادی: چکش بادی یک مکانیزم اصلی در آچار بکس بادی است که برای ایجاد حرکت چرخشی و اعمال گشتاور بر روی پیچ‌ها و مهره‌ها استفاده می‌شود. هوا وارد محفظه چکش بادی می‌شود که شامل پیستون و پره است. پیستون به صورت آزاد درون محفظه حرکت می‌کند. هنگامی که هوا وارد محفظه می‌شود، فشار آن بر روی پیستون اعمال می‌شود و پیستون به طرف جلو (به سمت بکس بادی) حرکت می‌کند. این حرکت پیستون به چرخش پره و ایجاد حرکات رفت و برگشت چکش بادی منجر می‌شود.

چکش بادی با ایجاد ضربات متوالی، باعث چرخش پره شده و این چرخش به بکس بادی منتقل می‌شود تا پیچ‌ و  مهره‌ها را باز کند یا ببندد.

بکس بادی مناسب کامیون و ماشین سنگین

همچنین بدانید: پیستوله ایربراش چیست؟ ( کاربرد قلم ایربراش )

بکس بادی مناسب کامیون و ماشین سنگین

بکس بادی برای کار با کامیون و ماشین‌های سنگین باید قدرت و مقاومت کافی داشته باشد تا بتواند با فشار بالا و تحمل وزن سنگین کار کند. همچنین، باید قابلیت تنظیم فشار باد، سرعت و گشتاور را داشته باشد تا بتواند با انواع ماشین سنگین سازگاری داشته باشد.

عوامل مهم در انتخاب بکس بادی مناسب برای کامیون و ماشین سنگین:

قدرت و گشتاور: بکس بادی باید قدرت و گشتاور بالا داشته باشد تا بتواند با پیچ های بزرگ و سفت کامیون کار کند.

مقاومت ساختاری: بکس بادی باید ساختار مقاومی داشته باشد تا بتواند با تحمل وزن سنگین و فشار زیاد دوام بیاورد.

تنظیم فشار باد: برخی از بکس‌ های بادی قابلیت تنظیم فشار باد را دارند. این امکان به شما اجازه می‌دهد تا فشار باد را به طور دقیق بر اساس نیازهای مختلف تنظیم کنید.

بکس بادی بزرگ با شفت کوتاه و بلند برای پیچ چرخ کامیون ها استفاده می شود و با داشتن سرعت و قدرت و گشتاور بالا برای اتوبوس و کامیون و لودر و ماشین های سنگین مناسب است.

تعمیر آچار بکس

همچنین بدانید: آموزش پولیش زدن خودرو + پولیش زدن ماشین با دریل

تعمیر آچار بکس

برای تعمیر یک آچار بکس بادی، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

بررسی آچار: ابتدا آچار را به دقت بررسی کنید تا عیب یا خرابی مشخص شود.

تعویض قطعات آسیب دیده: در صورتی که قطعات داخلی آچار بکس بادی خراب شده‌اند، باید آن‌ها را تعویض کنید. معمولاً قطعاتی مانند پیستون، پره و قطعات دیگر قابل تعویض هستند. مطمئن شوید که قطعات جدید کیفیت مناسبی داشته و با نوع آچار شما سازگار هستند.

تمیز کردن قطعات: قبل از تعمیر، قطعات داخلی آچار را به دقت تمیز کنید. از روغن مخصوص و از یک برس زبر نیز برای پاک کردن ذرات و آلودگی استفاده کنید.

تنظیم فشار باد: بررسی کنید که آچار بکس با فشار باد مناسب کار می‌کند. فشار باد در کمپرسور و رگولاتورها را تنظیم نمایید.

جمع بندی

آچار بکس بادی یک نوع آچار سبک و کارآمد است که با استفاده از نیروی باد، برای باز و بسته کردن پیچ و مهره های بزرگ و سفت استفاده می شود. کاربرد آن بیشتر در صنایع خودرو، ساخت و ساز، تعمیرگاه ها بوده و کار کردن با آن نسبت به آچار معمولی راحت تر و سریع تر است. بهتر است متناسب با کار یا وسیله خود این آچار را انتخاب و تهیه نمایید تا از وارد شدن فشار بیش از حد بر روی دستگاه و خرابی آن پیشگیری کنید. هنگام استفاده از این دستگاه حتما راهنمای مربوطه را مطالعه کرده و طریقه استفاده و نگهداری و تنظیمات آن را یاد بگیرید. در صورت آسیب، جهت تعمیر آچار بکس بادی حتما به نمایندگی ها یا تعمیرگاه های تخصصی این نوع ابزارها مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *